Bir çok çocuk sebze yemeklerini sevmez
en azından benimkiler öyle
bin bir nazla bitiyor tabaklarındaki yemek
ama börek olunca içinde sebze de olsa yeniyor
hal böyle olunca ara ara
akşam soframızda börek yerini alıyor
Malzemeler
1 paket hazır yufka (5 adet)
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı soda
1 adet yumurta
1 demet pırasa
100-150 gr kıyma
tuz, karabiber
Tepsi yağlanıp 1 adet yufka dışarı taşacak şekilde düz serilir
karıştırılmış olan süt, soda, sıvıyağ ve yumurta karışımı gezdirilir
ikinci yufka büzdürülerek tepsiden taşmadan yerleştirilir
yine sıvı karışım üzerine gezdirilir. Kıyma ile birlikte kavrulan
pırasalı iç harcının yarısı koyulur. Bir yufka daha üzerine konulur
tekrar sıvı karışım ve kalan iç harcı koyulur. Kalan iki yufkada
arasına sıvı karışım gezdirilerek koyulur. Tepsiden taşan ilk yufka
yanlardan kapatılır ve üzerine kalan karışım sürülür
önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında pişirilir
(servisin kolay olması için pişirmeden öncede dilimleyebilirsiniz)
Afiyet Olsun
güzel bir yöntem sebze yedirmek için, bende sık sık geçerim bu uygulamaya:) elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nuraycım :)
SilMerhabalar,
YanıtlaSilPırasalı börek hmmm çok severim,elinize sağlık...
Ben de yeni sayılırım, destek ve ziyaretlerinizi beklerim lütfen.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
SEVGİLER.
Çok teşekkür ederim :)
SilHayırlı olsun blogunuz, en kısa zamanda uyğrayacağım,
Sevgiler