29 Aralık 2015 Salı

Pırasalı Börek

Bir çok çocuk sebze yemeklerini sevmez
en azından benimkiler öyle
bin bir nazla bitiyor tabaklarındaki yemek
ama börek olunca içinde sebze de olsa yeniyor
hal böyle olunca ara ara 
akşam soframızda börek yerini alıyor 


Malzemeler
1 paket hazır yufka (5 adet)
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı soda
1 adet yumurta
1 demet pırasa
100-150 gr kıyma
tuz, karabiber


Tepsi yağlanıp 1 adet yufka dışarı taşacak şekilde düz serilir
karıştırılmış olan süt, soda, sıvıyağ  ve yumurta karışımı gezdirilir
ikinci yufka büzdürülerek tepsiden taşmadan yerleştirilir
yine sıvı karışım üzerine gezdirilir. Kıyma ile birlikte kavrulan 
pırasalı iç harcının yarısı koyulur. Bir yufka daha üzerine konulur
tekrar sıvı karışım ve kalan iç harcı koyulur. Kalan iki yufkada 
arasına sıvı karışım gezdirilerek koyulur. Tepsiden taşan ilk yufka
yanlardan kapatılır ve üzerine kalan karışım sürülür
önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında pişirilir   
(servisin kolay olması için pişirmeden öncede dilimleyebilirsiniz)

Afiyet Olsun

6 yorum:

  1. güzel bir yöntem sebze yedirmek için, bende sık sık geçerim bu uygulamaya:) elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Pırasalı börek hmmm çok severim,elinize sağlık...
    Ben de yeni sayılırım, destek ve ziyaretlerinizi beklerim lütfen.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)
      Hayırlı olsun blogunuz, en kısa zamanda uyğrayacağım,
      Sevgiler

      Sil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.