1 Ağustos 2013 Perşembe

Acı Biber Turşularımı Yaptım



1 kg yuvarlak sarı acı biber
2 su bardağı sirke
2 su bardağı sıvıyağ
5-6 tane büyükçe domates
5-6 tane kırmızı yağ biberi
1 yemek kaşığı tuz
1 baş sarımsak
 
Biberleri yıkayıp bir kaba aldım
Domatesleri rendeleyip üzerine döktüm
Biberleri temizleyip küçük parçalara böldüm
Sirke, yağ ve tuzunu ilave edip
Düdüklü tencerede 10 dakika kaynattım
Sıcak sıcak kavanozlara doldurup
Üzerine 4-5 diş sarımsak attım
Kapaklarını sıkıca kapatıp
Tepsi üzerine ters çevirdim ki,
Kapaklar tutmadıysa anlayayım diye
Neyseki sorun yok tutmuş hepsi
 
Sevgiler, dostçakalınnnnnn
 


14 yorum:

  1. Ohh ne güzel kısırın yanında acı turşuları çok severim. Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi gidiyor kısırla, teşekkür ederim canım :)

      Sil
  2. Canım acı yiyemem ama turşular nefis görünüyor ellerine sağlık afiyetle tüketin,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı bir acısı var Deryacım, çok teşekkürler :)

      Sil
  3. turşuyu kim sevmez ki misss misssssss canım benim ellerine sağlık...turşular çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın sevmeyen yok gibi :) çok teşekkür ederim canım

      Sil
  4. aynur1.8.13

    görüntüsü harika yiyenlere afiyet olsun

    YanıtlaSil
  5. Neslim harika olmus tursular, mmm bayilirim aci bibere...Ellerine saglik, harika görünüyorlar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hatçem bende bayılıyorum. Bu turşu hamur işlerinin, özellikle de kısırın yanına çok yakışıyor.

      Sil
  6. oooo süperler
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Nefis görünüyor, ben de deneyeceğim. Elinize sağlık. Ağız tadıyla yemek nasip olsun:)

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.