7 Ağustos 2013 Çarşamba

Patlıcan Gondol - Tavuk Eşliğinde Pilav

 
Patlıcan Gondol
(Karnıyarık)
 
Tophane (Bostan) patlıcanları alacalı soyularak
ortadan ikiye bölünüp kızartılır
soğan kıyma ile kavrulur, içine biber ve domates
eklenir, karabiber ve tuzu ilave edilip
altı kapatılınca maydanoz doğranıp karıştırılır
kızaran patlıcanların üzerine kıymalı karışım konularak
yayvan bir teflon tencerede salçalı su ile
iyice yumuşayana kadar pişirilir
 

Zeytinyağlı Kabak Yemeği ve Biber Dolma

 
 
 
Zeytinyağlı Kabak Yemeği
 
4-5 adet orta boy kabak resimdeki gibi kesilir
soğan piyazlık doğranır 1 adet biber ile birlikte
çok hafif zeytinyağda sotelenir
kabaklar konulur, kabukları soyulan
domatesler doğranır, tuzuda ilave edilerek
suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir
üzerine maydanoz yada dereotu serpilir
 


Peynirli Börek - Limonata

 
 
 
 
Limonata

 5-6 adet limonun kabukları rendelenir
1 su bardağı şeker ile 2 limonun suyu iyice ovulur
üzerine diğer limonların suyu sıkılır
tadına bakılarak su ilave edilir
tel süzgeçten süzülür
servise hazırdır
 
İster soğuk su ilave edin, ister buzlar servis yapın tercih sizin


6 Ağustos 2013 Salı

Günün Önerisi - Pilav Üstü Döner



1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Arzu edilen miktarda tuz
1 paket et döner
 
1 su bardağı pirinç sıcak suda 2-3 saat bekletilir
sonra soğuk suyla iyice yıkanır ve süzülür 
şehriyeler tereyağ ve sıvıyağ eklenerek kavrulur
pirinç ilave edilerek biraz daha kavrulur
suyu ve tuzu konularak, üzeri göz göz olana kadar pişirilir
Oda sıcaklığındaki et dönerler üzerine
konularak demlenmeye bırakılır
daha sonra karıştırılır
 
sevgiler, dostçakalın
 

2 Ağustos 2013 Cuma

Günün Menüsü ve Domates Yemeği

 
Çorba
Kuzu Etli Patlıcan Kebabı
Kremalı Patates tık
Domates Yemeği
 
GÜNAYDINNN
 
Bugün bilmeyenler için domates yemeği tarifini vereceğim
 
Domates Yemeği
4-5 adet domates
1 adet soğan
1-2 adet sivri biber
1/2 çay bardağı pirinç
tuz, kırmızı toz biber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
üzeri için maydanoz
 
Soğan zeytinyağı ile hafifçe kavrulur
doğranmış biber ve domatesler ile
tuz ve kırmızı biber ilave edilir
domatesler yumuşayıp suyunu saldığında
pirinç ilave edilip pişmeye bırakılır
suyunu çekip pirinçler piştiğinde altı kapatılır
hafif ılındığında üzerine maydanoz
doğranıp karıştırılır
 
Umarım seversiniz, sevgiler dostçakalın
 

1 Ağustos 2013 Perşembe

Acı Biber Turşularımı Yaptım



1 kg yuvarlak sarı acı biber
2 su bardağı sirke
2 su bardağı sıvıyağ
5-6 tane büyükçe domates
5-6 tane kırmızı yağ biberi
1 yemek kaşığı tuz
1 baş sarımsak
 
Biberleri yıkayıp bir kaba aldım
Domatesleri rendeleyip üzerine döktüm
Biberleri temizleyip küçük parçalara böldüm
Sirke, yağ ve tuzunu ilave edip
Düdüklü tencerede 10 dakika kaynattım
Sıcak sıcak kavanozlara doldurup
Üzerine 4-5 diş sarımsak attım
Kapaklarını sıkıca kapatıp
Tepsi üzerine ters çevirdim ki,
Kapaklar tutmadıysa anlayayım diye
Neyseki sorun yok tutmuş hepsi
 
Sevgiler, dostçakalınnnnnn
 


Günün Önerisi - Domatesli Tavuk

 

 
 
Günaydınnnnnnnnnn
 
Kuru domates kullanırmısınız bilmem ama
 
yemeklere kattığı lezzeti ben seviyorum
 
Geçen gün alışveriş yaparken markette gözüme çarptı
 
hemen aldım. Tavuk yemeklerine çok yakıştırıyorum.
 
Gelelim tarifimize
 
2 parça tavuk göğsü kuşbaşı şeklinde doğranır
 
İçine arzu edilen miktarda kurutulmuş domates, biber,
 
kekik, karabiber, tuz ve sıvıyağ eklenerek harmanlanır
 
Borcama konulup fırında etler yumuşayana kadar pişirilir
 
Patates kavurması ve kızartılmış biber ile servis yapılır
 
Sevgiler, dostçakalın