15 Aralık 2010 Çarşamba

Kurşun Kalem


Ninesini bir mektup yazarken izleyen cocuk sordu:
- "Yasadiklarimiz icin bir hikaye mi yaziyorsun? Yoksa benim hakkimda mi?" Ninesi yazmayi kesti ve torununa soyle dedi:
- "Aslinda, senin hakkindayaziyorum. Fakat kelimelerden daha onemlisi, kullandigim Kursun Kalem. Umarim buyudugunde sen de bu kursun kalem gibi olursun." Cocuk merakla kursun kaleme bakti. Ozel bir kalem gibi gorunmuyordu.
- "Fakat daha once gordugum diger kursun kalemler ile ayni!"
- "Bu, senin nasil baktigin ile alakali. Kursun Kalemin 5 onemli ozelligi vardir, ki sen onlara sikica tutundugunda omrun huzur icinde gececektir."
Birinci ozellik: Harika seyler yapabilirsin ama attigin adimlari yonlendiren bir el oldugunu asla unutma. Bizim icin bu el Tanridir ve her zaman kendi kudretiyle bizi O yonlendirir.
Ikinci ozellik: Zaman zaman her ne yaziyorsam durmam ve kalemin ucunu acmam gerekir. Bu kaleme biraz aci cektirse de sonucta daha sivri olmasini saglar. Bu yuzden bazi acilara gogus germeyi ogrenmelisin, bu acilar seni daha iyi bir insan yapar.
Ucuncu ozellik: Kursun kalem, yanlis bir sey yazdiginda bunu bir silgiyle silmene her zaman olanak tanir. Yaptigimiz bir seyi sonradan duzeltmenin kotu bir sey olmadigini anlamalisin, aksine bu bizi adalet yolunda tutmaya yarayan en onemli seylerden biridir.
Dorduncu ozellik: Kursun kalemin en onemli kismi, kalemin yapildigi ahsabi ya da disari yansiyan sekli degil, icerisinde yer alan kursunudur. O yuzden her zaman kendi icine bakmali, en cok onu korumalisin.
Besinci ozellik: Her zaman bir iz birakmasidir. Ayni sekilde sen de hayatta yaptigin her seyin bir iz birakacagini bilmeli ve her hareketinin farkinda olmalisin.

Paulo Coelho

1 yorum:

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.