Önce et pişirilir sonra soğanla kavrulur. Daha sonra bol domates rendesi ile harmanlanan bamyalar ilave edilir arzuya göre limon suyu, tuz ve su eklenerek pişirilir.
Tabiki bamyalar dondurucudan :)
Bamyaları önce yıkıyor sonra bolca rendelediğim domatesin içine ayıkladığım bayramları koyuyorum. Karıştırıp sararana kadar ateşte tutuyorum. Sıcak sıcak buzdolabı poşetlerine doldurup soğuyunca dondurucuya kaldırıyorum. Böylece ne uzuyor ne de dağılıyor.
Çok uzun süredir yapamıyorum derin dondurucuya sebze saklama işini. Nasıl da özendim size, elinize sağlık.
YanıtlaSilBAyılırım bamyaya çok da faydalı ellerine sağlık
YanıtlaSilbamyaya bayılırım ellerinize sağlık.rahmetli kaynanam kızartmasını çok yapardı.o da çok güzel olurdu sevgiler.
YanıtlaSilSarkaç canım bende çok fırsat bulamıyorum son yıllarda sadece bamya, barbunya ve menemenlik domates biber koyabiliyorum. Çok teşekkür ederim Dostçakal, sevgiler
YanıtlaSilKendimce teşekkürler canım dostçakal, sevgiler..
YanıtlaSilGülcan teşekkürler canım bamya kızartması hiç yemedim. Dostçakal, teşekkürler...
YanıtlaSil