12 Aralık 2010 Pazar

Muska Börek

İşte bir tatil günü ve sizlerle paylaşmak istediğim
börek ve tatlım




Muska Börek



Bir kasede sıvı yağ ve su eşit miktarda karıştırılır. Yufka masanın üzerine açılır, bu karışım gezdirilir. Sonra yufkanın açmadan önceki ilk halini alana kadar her katlandığında bu karışım ile ıslatılır. Kare olan ilk haline geldiğinde 4 eşit parçaya bölünür kaşar loru ve maydanoz karışımı içine konup, muska şeklinde katlanır. Yumurta sarısı sürülerek 180 derecede kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN...

7 yorum:

  1. elinize sağlık, çıtır çıtır görünüyorlar, eminim çok da lezzetlidirler...şimdi yapılması gereken;hemen bir çay demlemek ve güzel bir film seçerek, televizyonun karşısına kurulmak...
    sevgiler;çiğdem; kahveci :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler çiğdem, aynen dediğin gibi yaptık çayı demleyip televizyonun karşısında yerimizi aldık :)

    YanıtlaSil
  3. ben börekleri aldım ve kaçtım sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Hepsi birbirinden leziz,hafta sonu çocuklara daha ne yaparız diye düşünüyoruz değil mi?

    YanıtlaSil
  5. aynen öyle tülincim melih hamur işlerini çok seviyor, melisde hamur işlerine yardım etmeyi :)
    çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. neslim döktürmüşsün çıtır çıtır muska börek enfes görünüyor sanki kokusu buralara geldi.. ellerine sağlık.. afiyet seker olsun yiyenlere..

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler Hacer :)

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.