İşte bir tatil günü ve sizlerle paylaşmak istediğim
börek ve tatlım
Muska Börek
Bir kasede sıvı yağ ve su eşit miktarda karıştırılır. Yufka masanın üzerine açılır, bu karışım gezdirilir. Sonra yufkanın açmadan önceki ilk halini alana kadar her katlandığında bu karışım ile ıslatılır. Kare olan ilk haline geldiğinde 4 eşit parçaya bölünür kaşar loru ve maydanoz karışımı içine konup, muska şeklinde katlanır. Yumurta sarısı sürülerek 180 derecede kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN...
elinize sağlık, çıtır çıtır görünüyorlar, eminim çok da lezzetlidirler...şimdi yapılması gereken;hemen bir çay demlemek ve güzel bir film seçerek, televizyonun karşısına kurulmak...
YanıtlaSilsevgiler;çiğdem; kahveci :)
teşekkürler çiğdem, aynen dediğin gibi yaptık çayı demleyip televizyonun karşısında yerimizi aldık :)
YanıtlaSilben börekleri aldım ve kaçtım sevgiler.
YanıtlaSilHepsi birbirinden leziz,hafta sonu çocuklara daha ne yaparız diye düşünüyoruz değil mi?
YanıtlaSilaynen öyle tülincim melih hamur işlerini çok seviyor, melisde hamur işlerine yardım etmeyi :)
YanıtlaSilçok teşekkürler
neslim döktürmüşsün çıtır çıtır muska börek enfes görünüyor sanki kokusu buralara geldi.. ellerine sağlık.. afiyet seker olsun yiyenlere..
YanıtlaSilTeşekkürler Hacer :)
YanıtlaSil