Sütlü tatlılar özellikle de kazandibi favori tatlımdır
bende evde yapayım diyenler için bir tarif
1 lt süt
10 yk şeker
2 yk nişasta
3 yk un
1 paket vanilya
Önce muhallebiyi pişirip 5 dak. kadar mikserle çırpıyoruz.
Daha sonra margarin ile yağlayığ şeker serptiğimiz tepsiyi ocakta şekerler karamelize olana kadar yakıyoruz...
Muhallebiyi kaşıkla yavaş yavaş tepsiye yayıyor göz göz olunca ocağı kapatıyoruz.
Muhallebiyi kaşıkla yavaş yavaş tepsiye yayıyor göz göz olunca ocağı kapatıyoruz.
Buzdolabında soğutup, dikdörtgen parçalara kesip rulo yaparak servis tabağına alıyoruz.
AFİYET OLSUN...
off of çok severim, elinize sağlık. Yapması zor gibi gelir bana hep, elinize sağlık.
YanıtlaSilçok güzel olmuş elinize sağlık. olsada yesek.
YanıtlaSilSütlü tatlıları bende çok severim.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkürler arkadaşlar
YanıtlaSilGörüntü süper eminim tadıda öyledir ellrine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilaaa ben kazandibini hep irmikle oluyor saniyordum.Hic de yapamiyordum ,cünkü irmik kavrulup yanasiya kadar benim muhallebide yaniyordu.ama hemen deneyecegim
YanıtlaSilsagol canim ellerine saglik tatli kiza da sevgiler....
yok perihancım un ve nişasta ile yapılıyor, önemli olan tadı bozulmaması için şekeri fazla yakmaman.. teşekkür ediyorum.
YanıtlaSil2zannesi teşekkür ederim canım :)
YanıtlaSil