13 Şubat 2013 Çarşamba

Bükme

Taaa lise yıllarımda tattığım bu lezzet, geçen
 Pazar önce aklıma sonra da midemize düştü
 
 
Hamurunu un, tuz, su, biraz sıvıyağ ve kuru maya
ile göz kararı hazırladım. Elime yapışmayacak
bir hal alıncaya kadar un koydum. Mayalanmasını
beklemeden hamuru küçük bezelere ayırdım
ve küçük bir pasta tabağı büyüklüğünde açtım
 
 
İç malzemesi için kıyma ve soğanı kavurdum,
bir adet patatesi rendeleyerek ilave ettim, birazda
öyle kavurdum. Kırmızı biber ve tuz ile tatlandırdım
ben hamurları açıp hazırlarken Melis'de teflon tavada
hiç yağ koymadan arkalı önlü  pişirdi
(isterseniz pişirdiklerinizi tereyağ ile yağlayabilirsiniz)
 
Sevgiler, dostçakalın

 

24 yorum:

  1. Günaydın sabah sabah nefis görüntü ile karşılaştım,harika olurmuş, mis gibi tereyağlı ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık, çok güzel olur bu gerçekten, sonradan terayağı sürünce de çok hoş oluyor:)) afiyet olsun sizlere. Pazar günü yapsam mı diye düşündüm cidden:) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazar sabahları için güzel bir alternatif gerçekten, umarım beğenirsiniz.

      Sil
  3. oh oh harika olmuş elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Ohhh nefis olmuş hemde çok değişik ana kız ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. çok nefisler ya şöyle elle koparıp dalaçan bunlara eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Çoluk çocuk, genç yaşlı herkese hitap eden bir hamurişi.

      Sil
  6. Mis gibi olmuş eline sağlık canım:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ben buna hiç HAYIR demem ki ness ;) elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. O zaman ne yapmalı, bir dahaki sefere bir kaç tanede senin için yapmalı :)))))

    YanıtlaSil
  9. Bükme ilk defa duydum ama görüünce tam bana göre bir lezzet dedim:)
    Bir nevi gözlemede diyebilirz
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet gözlemeyi de andırıyor cidden, çok teşekkürler

      Sil
  10. of of mis olmuşlar çok severim bükmeyi ellerine sağlık nesliciğim sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim çok teşekkürler canım :)

      Sil
  11. Cok renkli ve hos bir blogunuz var cok hosuma gitti..tabiki tariflerde cok cok guzel..sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim yine beklerim

      Sil
  12. neslitommm mis gibi hamurun kokusu geldi sanki bide odun ateşinde pişiricen tadına doyum olmaz..Bükmeler nefis ve çok leziz görünüyorlar ellerine sağlık tatlım bide benim mideme inse ;) midem bayram etse daha iyi olmamı ;)

    YanıtlaSil
  13. Misafir ol gel bana, bükmeler yapayım sana :)))))))
    sağol cadummm

    YanıtlaSil
  14. çok harika olmuş canım çektii

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.