25 Aralık 2010 Cumartesi

Kazandibi

Sütlü tatlılar özellikle de kazandibi favori tatlımdır
bende evde yapayım diyenler için bir tarif






1 lt süt
10 yk şeker
2 yk nişasta
3 yk un
1 paket vanilya

Önce muhallebiyi pişirip 5 dak. kadar mikserle çırpıyoruz.
Daha sonra margarin ile yağlayığ şeker serptiğimiz tepsiyi ocakta şekerler karamelize olana kadar yakıyoruz...
Muhallebiyi kaşıkla yavaş yavaş tepsiye yayıyor göz göz olunca ocağı kapatıyoruz.
Buzdolabında soğutup, dikdörtgen parçalara kesip rulo yaparak servis tabağına alıyoruz.

AFİYET OLSUN...

8 yorum:

  1. off of çok severim, elinize sağlık. Yapması zor gibi gelir bana hep, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş elinize sağlık. olsada yesek.

    YanıtlaSil
  3. Sütlü tatlıları bende çok severim.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler arkadaşlar

    YanıtlaSil
  5. Görüntü süper eminim tadıda öyledir ellrine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  6. aaa ben kazandibini hep irmikle oluyor saniyordum.Hic de yapamiyordum ,cünkü irmik kavrulup yanasiya kadar benim muhallebide yaniyordu.ama hemen deneyecegim
    sagol canim ellerine saglik tatli kiza da sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. yok perihancım un ve nişasta ile yapılıyor, önemli olan tadı bozulmaması için şekeri fazla yakmaman.. teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  8. 2zannesi teşekkür ederim canım :)

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.