6 Aralık 2010 Pazartesi

Etli Bamya


Önce et pişirilir sonra soğanla kavrulur. Daha sonra bol domates rendesi ile harmanlanan bamyalar ilave edilir arzuya göre limon suyu, tuz ve su eklenerek pişirilir.
Tabiki bamyalar dondurucudan :)
Bamyaları önce yıkıyor sonra bolca rendelediğim domatesin içine ayıkladığım bayramları koyuyorum. Karıştırıp sararana kadar ateşte tutuyorum. Sıcak sıcak buzdolabı poşetlerine doldurup soğuyunca dondurucuya kaldırıyorum. Böylece ne uzuyor ne de dağılıyor.

6 yorum:

  1. Çok uzun süredir yapamıyorum derin dondurucuya sebze saklama işini. Nasıl da özendim size, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. BAyılırım bamyaya çok da faydalı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. bamyaya bayılırım ellerinize sağlık.rahmetli kaynanam kızartmasını çok yapardı.o da çok güzel olurdu sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Sarkaç canım bende çok fırsat bulamıyorum son yıllarda sadece bamya, barbunya ve menemenlik domates biber koyabiliyorum. Çok teşekkür ederim Dostçakal, sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Kendimce teşekkürler canım dostçakal, sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Gülcan teşekkürler canım bamya kızartması hiç yemedim. Dostçakal, teşekkürler...

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.