25 Ocak 2012 Çarşamba

Yağlı kağıt üzerinde tavuk pirzola



Eskiden zormuş tavuk pişirmek; önce bahçedeki

kümesten gözüne kestirdiğini yakalayacaksın

sonra keseceksin, yolacaksın tüylerini

ondan sonra tenceredeki yerini alacak

belki saatlerce pişmek bilmeyecek

ama sonra varya o lezzet

damağınızdan hiç silinmeyecek


evi bırak bütün mahalle tavuk kokacak pişerken

suyuyla yapılan pilavın ve çorbanın

tadına doyulmayacak


şimdi istersen tavuk pirzolanı, istersen bagetlerini

marketlerden alıyorsun

eve gelip şipşak fırına atıyorsun

yemeğin en fazla 1 saat içinde hazır

AFİYET OLSUN

13 yorum:

  1. vardı ya bir Çizi reklamı, adam tavuğun peşinden koşturuyordu, aklıma o geldi yazını okuyunca :))) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. a evet o reklamda aynen eski usul tavuk pişirilmek isteniyordu di mi :))))))))çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. evet herşey gibi yemeklerde kolaylaştı ellerine sağlık canım
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik canim, firinda cok pratik oluyor...

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkürler arkadaşlar

    YanıtlaSil
  6. tam bir "çalışan bayan tarifi":)) süpersin. ellerine sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. canim ellerine saglik tavuklar mis gibi görünüyor bide davetsiz gelen misafirler için kurtarıcı bir yemek..

    YanıtlaSil
  8. dimi şekerim.ben poşette pek severim.çabuk ta pişiyor.afiyet olsun canım...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Hacerim, Nagihanım, Semram çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  10. Evet şimdilerde dediğin gibi şipşak pişiyor hatta çalışan kadının en pratik yemeği haline geldi ama nerde o eski lezzetler ve tavuğun özel bir yemek oluşu ...

    YanıtlaSil
  11. herşey eski özelliğini ve dolayısıyla güzelliğini kaybediyor galiba :)

    YanıtlaSil
  12. ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKALAR

    YanıtlaSil
  13. çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.