Eskiden zormuş tavuk pişirmek; önce bahçedeki
kümesten gözüne kestirdiğini yakalayacaksın
sonra keseceksin, yolacaksın tüylerini
ondan sonra tenceredeki yerini alacak
belki saatlerce pişmek bilmeyecek
ama sonra varya o lezzet
damağınızdan hiç silinmeyecek
suyuyla yapılan pilavın ve çorbanın
tadına doyulmayacak
şimdi istersen tavuk pirzolanı, istersen bagetlerini
marketlerden alıyorsun
eve gelip şipşak fırına atıyorsun
yemeğin en fazla 1 saat içinde hazır
AFİYET OLSUN
vardı ya bir Çizi reklamı, adam tavuğun peşinden koşturuyordu, aklıma o geldi yazını okuyunca :))) ellerine sağlık :)
YanıtlaSila evet o reklamda aynen eski usul tavuk pişirilmek isteniyordu di mi :))))))))çok teşekkürler
YanıtlaSilevet herşey gibi yemeklerde kolaylaştı ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler:)
ellerine saglik canim, firinda cok pratik oluyor...
YanıtlaSilçok teşekkürler arkadaşlar
YanıtlaSiltam bir "çalışan bayan tarifi":)) süpersin. ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
canim ellerine saglik tavuklar mis gibi görünüyor bide davetsiz gelen misafirler için kurtarıcı bir yemek..
YanıtlaSildimi şekerim.ben poşette pek severim.çabuk ta pişiyor.afiyet olsun canım...ellerine sağlık
YanıtlaSilHacerim, Nagihanım, Semram çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilEvet şimdilerde dediğin gibi şipşak pişiyor hatta çalışan kadının en pratik yemeği haline geldi ama nerde o eski lezzetler ve tavuğun özel bir yemek oluşu ...
YanıtlaSilherşey eski özelliğini ve dolayısıyla güzelliğini kaybediyor galiba :)
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKALAR
YanıtlaSilçok teşekkürler :)
YanıtlaSil