2 adet ayva rendelenir bir kaba konulur (bu kabı ölçü kabı olarak kullanıcaz), ne kadar ayva kullanacaksak 2 katı kadarda şeker ilave edicez. Yani 1 ölçü ayva rendesi, 2 ölçü şeker, 1 su bardağı su, yarım limon suyu, renk vermesi için üç dört adet ayva çekirdeği... Hepsini karıştırıp düdüklüde 15 dakika kaynatıcaz. Marmelatımız oldu bile :))))) Afiyet olsunnn.
Hem de düdüklü de, cok ilgincmis Neslim...Ellerine saglik, ben sevmem ama benim disim da herkes seviyor cevremde...Yapmak lazim....
YanıtlaSilTeşekkürler Haticecim, bende ayva yemeği çok sevmem ama marmelatına bayılıyorum. Hatta bazen ayva marmelatını elmalı pastad da kullanıyorum.
YanıtlaSilben bunu kesin yapıcam, yapmalıyımmmmmmmmmm, ellerine sağlık ve teşekkürler.
YanıtlaSil:))))))) çok teşekkürler, seven herkes yapmalı bence çok kolay, her kış olmazsa olmazlarımızdandır.
YanıtlaSilellerine sağlık bende böyle değerlendireyim ayvaları :) evde değişik reçel ve marmelatların olması güzel oluyor
YanıtlaSilevet canım genelde çilek ve vişne gelir reçel denince akla ama ben portakal, incir ve ahududu da severim
YanıtlaSilennn sevdiğim marmelat...kaymakla mımmhhh...eline sağlık....
YanıtlaSilsevgilerimle...
çok teşekkürler, kaymakla yemeyi hiç denemedim ama çok güzel olacağı kesin :)
YanıtlaSil